غرق شدن کودک ۸ ساله مشهدی در استخر گلخانه زمین لرزه در میمند فارس (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) حریق خودرو پژو ۲۰۶ و تلاش آتش نشانان برای پیشگیری از انفجار +تصاویر(۱۴ خرداد ۱۴۰۳) تهران از فردا (۱۵ خرداد) بارانی می‌شود اعضای باند حرفه‌ای که کارشان «مختومه کردن پرونده‌ها» بود راهی زندان شدند| همدستی سه کارمند دادگستری با تبهکاران! غم‌های بزرگ چه بلایی بر سر تیروئید ما می‌آورند؟ جاده چالوس به کرج مسدود شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) پیش بینی وزش باد به عنوان پدیده غالب در خراسان رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) بایدها و نبایدهای طب سنتی درباره نوشیدن آب در روزهای گرم سال+ اینفوگرافی نکات مهمی که باید درباره واکسن «پنوموکوک» بدانید کشف بیش از ١۴ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اعمال می‌شود؟ آب پاکی روی دست بازنشستگان تامین اجتماعی | چرا همسان سازی حقوق برای تمام بازنشستگان اجرا نمی‌شود؟ «وام ازدواج» فرزندان بازنشستگان کشوری واریز شد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) خاطرات شنیدنی پزشک امام(ره) از توجه ایشان به توصیه پزشکان بازداشت دو سارق موتورسیکلت در تهران| آنها پدر و پسر بودند دستگیری سارق سابقه‌دار حین سرقت از اداره ثبت‌احوال پنج راه حل برای تشخیص ایمیل‌های جعلی آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟ اظهار نظر یک پزشک درباره واکسن HPV کار را به دفتر رهبری کشاند
سرخط خبرها

همه‌چیز از یک عکس شروع شد

  • کد خبر: ۸۶۷۶۹
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
همه‌چیز از یک عکس شروع شد
ملیحه ابراهیمی، روزنامه نگار

خیلی وقت‌ها اثری که یک عکس می‌تواند بگذارد بیش از یک کتاب پانصدصفحه‌ای است. ا‌حساساتی که در عکس‌ها نهفته است گویای داستان‌هایی است که هریک روایتی از ماجرایی ساده، اما مهم در پی دارد. کمتر از یک هفته پیش، وقتی پیامی تلگرامی را باز کردم، با تصویر گروهی از زنان و مردان روبه‌رو شدم که زیر باران، در صف دور و درازی پشت سر هم ایستاده بودند تا یکی‌یکی تست بدهند، ببینند سلول‌های بنیادی‌شان آیا به کمک کودک پنج‌ساله سرطانی می‌آید؟

مشابه چنین رفتار‌هایی را از نزدیک مشاهده کرده یا از اطرافیانمان شنیده‌ایم. چندان باورنکردنی نیست زمانی که خودمان هم در کشوری زندگی می‌کنیم که فداکاری و همیاری در خون تک‌تک افراد آن است. کمک به زلزله‌زده‌ها یا سیل زده‌ها، کودکان کار، حاشیه‌نشینان، کمک‌هزینه به بیماران صعب‌العلاج، و همیاری و همراهی با بیماران کرونایی نمونه‌هایی است که به آسانی نمی‌توان از کنار آن‌ها گذشت.

ریشه این رفتار‌ها را باید در محیطی جست‌وجو کرد که فرزندان در آن، مراحل رشد و تکامل را پشت سر می‌گذارند. بر کسی پوشیده نیست که خانواده، پایه گذار فرهنگ است. بسیاری از پژوهش‌های تربیتی در ایران و خارج از کشور بر این مهم تأکید دارند که آموزش فرهنگ باید از سنین پایه و در خانواده شکل بگیرد، خانواده‌ای که پدر و مادر مهم‌ترین افراد اثرگذار آن هستند و باید به دنبال نقش‌آفرینی هر‌چه بهتر باشند.

از این مهم نیز غافل نشویم که تحکیم روابط بین همسران، نقشی کلیدی در تربیت فرزندان دارد. شاخصه داشتن یک جامعه پویا و توسعه‌یافته، تحکیم روابط در اجتماع کوچک خانواده است. پدر و مادر باید با اخلاق‌مداری، آگاهی به مسائل روز و دنبال کردن سبک زندگی‌ای به دور از بحران، از فروپاشی ارکان خانوادگی پیش‌گیری کنند. فراموش نکنیم فرزندان، ادبیات ابتدایی فرهنگ را نخست در خانواده آموزش می‌بینند و با همان ادبیات در اجتماع حضور می‌یابند.

درست است که خانواده اولین محیط آموزشی فرزندان به شمار می‌آید، اما بر وظیفه نظام آموزشی که مهم‌ترین مکمل خانواده در فرهنگ‌سازی است، نمی‌توان چشم پوشید. این نگاه فرهنگی باید از خردسالی که فرزند وارد مهد کودک و دبستان می‌شود با او همراه شود تا در بزرگ‌سالی به بهترین شکل خود را نشان دهد.

کلام آخر اینکه فرزندان، آینه تمام‌نمای پدران و مادران هستند. بروز هر رفتار امروز آن‌ها برگرفته از کردار و گفتاری است که من وشما دیروز به نمایش گذاشته‌ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->